Συμπτωματα Εγκυμοσυνης

Συμπτώματα Εγκυμοσύνης

Εάν υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος, είναι φυσιολογικό να θέλετε να μάθετε το συντομότερο δυνατόν. Αν και υπάρχουν ορισμένα συνήθη σημάδια που υποδηλώνουν την ύπαρξη μιας κύησης, μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη ή φυσικά μπορεί να σχετίζονται με κάτι άλλο.

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης εντός μιας εβδομάδας από τη σύλληψη. Σε άλλες γυναίκες τα συμπτώματα παρουσιάζονται μετά από μερικές εβδομάδες ή μπορεί να μην εκδηλωθούν καθόλου.

Σας παραθέτουμε ορισμένα από τα πιο συνήθη σημάδια και συμπτώματα μιας κύησης:

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Εάν ο κύκλος σας είναι σταθερός και έχετε καθυστέρηση της περιόδου, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εάν ο εμμηνορυσιακός σας κύκλος δεν είναι σταθερός, μπορείτε να περιμένετε την εμφάνιση και άλλων σημείων εγκυμοσύνης.

ΠΡΩΙΝΗ ΝΑΥΤΙΑ

H πρωινή ναυτία είναι ένα από τα πρώτα πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Η ναυτία και ο έμετος συνήθως ξεκινούν γύρω στην 6η εβδομάδα της κύησης και σταματούν γύρω στη 12η εβδομάδα.

ΕΠΩΔΥΝΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

Η ευαισθησία των μαστών και η αύξηση του μεγέθους τους αποτελούν ένα ακόμα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης που προκαλείται από τα αυξανόμενα επίπεδα των ορμονών. Το αίσθημα της διόγκωσης των μαστών θα είναι παρόμοιο με αυτό που νιώθετε πριν από την περίοδο, αλλά σε ελαφρώς μεγαλύτερο βαθμό. Η ευαισθησία θα μειωθεί σε ένταση μετά το πρώτο τρίμηνο καθώς ο οργανισμός σας προσαρμόζεται στις ορμονικές αλλαγές.

ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ

Αφού μείνετε έγκυος, θα διαπιστώσετε ότι νιώθετε την ανάγκη να ουρείτε πιο τακτικά. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί από την 6η κιόλας εβδομάδα. Η συχνουρία αυτή θα συνεχιστεί – ή θα γίνει ακόμα πιο έντονη – καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης ενδέχεται να αισθάνεστε ιδιαίτερα κουρασμένη. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα και πρόκειται να βελτιωθεί όταν εισέλθετε στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ

Μην ανησυχείτε εάν έχετε ψυχολογικές μεταπτώσεις κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Η συναισθηματική αστάθεια, ο εκνευρισμός και το ξέσπασμα σε κλάματα είναι απολύτως φυσιολογικά και σχεδόν πάντα ελαττώνονται σε ένταση από τη στιγμή που οι ορμόνες σταθεροποιούνται μετά τους πρώτους μήνες.

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ Ή ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Όταν είστε έγκυος, μπορεί να νιώσετε αποστροφή για ορισμένες τροφές, όπως ο καφές ή τα τηγανιτά, ή έντονη επιθυμία για κάποιες άλλες. Και πάλι, αυτό οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές. Εφόσον ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, η περιστασιακή κατανάλωσή τους είναι απολύτως αβλαβής, για αυτό μην διστάζετε και απολαύστε αυτό το κρεμμυδάκι τουρσί ή το σάντουιτς με μαρμελάδα!

Η ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ Νεα Σειρα
Προϊοντων
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ
ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΜΟΥ ΡΟΛΟΪ